Η παρουσίαση του Playstation VR (video)

23 Οκτ 2016
352 φορές
Η πρώτη Virtual Reality απόπειρα της Sony.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:
Φακοί: 5.7" OLED, 100 μοίρες οπτικό εύρος
Γραφικά: 1080p RGB (960 × 1080 RGB ανά μάτι, 90-120Hz refresh rate)
3D audio μέσω headphone jack
Βάρος: 610 γραμμάρια
Τιμή: Από 399 ευρώ

Το PlayStation VR κυκλοφορεί από τις 13 Οκτωβρίου στα καταστήματα και στο GameWorld σας παρουσιάζουμε σήμερα την εμπειρία μας με αυτό.

Η Sony λανσάρει το δικό της Virtual Reality headset, το οποίο έρχεται αποκλειστικά για το PS4, με στόχο να πιάσει τους ήδη υπάρχοντες fans του VR. Απευθύνεται στη βάση 60 εκατομμύριων χρηστών που έχουν PS4 στην κατοχή τους ή που σκοπεύουν να αποκτήσουν προκειμένου να ζήσουν μια virtual reality εμπειρία. Ας τα πάρουμε όμως αναλυτικά.

Το PlayStation VR συνδέεται με την τηλεόραση, την εξωτερική μονάδα του και το PS4 με ένα σετ αρκετών καλωδίων. Οι οδηγίες χρήσης στη συσκευασία είναι πολύ απλές και απευθύνονται σε αρχάριους. Η εξωτερική μονάδα του έχει τέσσερις USB θύρες. Οι δύο της μπροστινής μεριάς συνδέονται με το PlayStation VR μέσω ενός επιπλέον καλωδίου-αντάπτορα και οι δύο στο πίσω μέρος συνδέονται με την τηλεόραση και την κονσόλα. Υπάρχει επίσης η mini usb το usb θύρα που καταλήγει σε μία από τις δύο USB θύρες του PS4 και η θύρα τροφοδοσίας. Ενώ στα δεξιά έχουμε το σημείο εξαερισμού της εξωτερικής μονάδας του PlayStation VR. Κάθε PS VR περιέχει επίσης ένα demo disc με 10 games.

Δείτε την αναλυτική παρουσίασή μας.


Το design του PlayStation VR είναι κατά την άποψή μου το καλύτερο που υπάρχει στην αγορά σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο Virtual Reality headset. Επειδή όμως δεν αγοράζουμε μία συσκευή τόσο για το design της όσο για την πρακτική χρησιμότητά της, τεχνικά προσφέρει φακούς 5,7 OLED με οπτικό πεδίο 100 μοιρών, έναντι 110 της πιο πρόσφατης έκδοσης του Oculus Rift. To refresh rate είναι στα 90Hz, όπως άλλωστε και σε όλα τα γνωστά headsets των μεγάλων εταιρειών, ενώ η ανάλυση ανέρχεται σε 960x1060 για κάθε μάτι, έναντι 1080x1200 του Oculus Rift.

Στο πίσω μέρος του το PlayStation VR σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την απόσταση από το κεφάλι σας. Πατώντας το σχετικό κουμπί απομακρύνετε το headset, ενώ με τον slider που υπάρχει το σφίγγετε. Το PS VR είναι επίσης συμβατό και με όσους από εσάς φορούν γυαλιά και μάλιστα χωρίς φυσικά να χρειάζεται να τα φοράτε. Σχετικά με τα υπόλοιπα εξωτερικά χαρακτηριστικά, το VR headset έχει λευκό-μαύρο χρώμα και φέρει 5 γαλάζια LED φώτα μπροστά και 2 πίσω. Τα μαξιλαράκια του σε όλα τα σημεία επαφής του κεφαλιού το καθιστούν ένα άκρως αναπαυτικό περιφερειακό, με το οποίο προσωπικά αισθάνθηκα πιο άνετα από το Oculus Rift. Στον ηχητικό τομέα, το PlayStation VR προσφέρει 3D Audio και μέσα στη συσκευασία παρέχεται ένα in-ear headset για audiojack θύρα. Παράλληλα, σας δίνεται η δυνατότητα να συνδέσετε ένα άλλο headset για ακόμη καλύτερη ποιότητα, έτσι ώστε να "ζείτε" το παιχνίδι πιο έντονα, σε αντίθεση με το να ακούτε τον ήχο από την τηλεόραση.

Ας αναφερθούμε τώρα και στο λειτουργικό κομμάτι εκεί όπου το PlayStation VR αντιμετωπίζει κάποια θέματα. Συγκεκριμένα, η PlayStation camera καταγράφει τα φώτα του PlayStation VR οπότε δεν θα πρέπει να παρεμβάλλετε άλλες πηγές φωτός γύρω σας ή καθρέφτες στους οποίους μπορεί να εισορήσει άλλη πηγή φωτός . Επίσης, η κάμερα απαιτεί να στέκεστε ακριβώς στο σημείο που σας υποδεικνύεται. Σε ορισμένα games, οποιαδήποτε παρέκλιση, έστω και μικρή, δημιουργεί προσωρινή παύση στο παιχνίδι. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις, ο χώρος γύρω σας θα πρέπει να είναι καθαρός, κάτι που είχαμε παρατηρήσει παλαιότερα και στο Kinect. Σε ορισμένα games μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PlayStation Move, με το οποίο ζείτε περισσότερο το παιχνίδι. Για παράδειγμα, στο London Heist το οποίο είναι First-Person Shooter, αξιοποιήσαμε τα PS Move για να πιάσουμε με το ένα χέρι μας το όπλο και με το άλλο να τοποθετήσουμε γεμιστήρα.

Το PlayStation VR κυκλοφορεί στα ελληνικά καταστήματα στην τιμή των 399 ευρώ. Απαιτεί PlayStation camera που δεν συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία και πωλείται ξεχωριστά έναντι 45 ευρώ και πέραν αυτού την κονσόλα PS4 (συνολικό κόστος 721 ευρώ).

Πηγή:http://www.gameworld.gr/
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016 18:16
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Facebook